AED station Wormerveer met gratis reanimatie cursus

AED station Wormerveer met gratis reanimatie cursus

AED station Wormerveer

Vandaag is het zover, station Wormerveer krijgt als 23ste station haar AED. Wij zijn er als leverancier uiteraard ook weer bij met aaneensluitend een gratis reanimatie cursus.

Vandaag, maandag 30 augustus 2021 krijgt station Wormerveer haar AED. ProRail en NS plaatsen de komende maanden 715 nieuwe AED’s bij stations door het hele land.
Door het aanbod van AED’s uit te breiden van 50 stations naar alle stations, willen ProRail en NS een bijdrage leveren aan een landelijk dekkend AED-netwerk. En zo de overlevingskans van mensen die op of rondom stations een hartstilstand krijgen vergroten.

Tot vandaag was er nog geen automatische externe defibrillator (AED) in de buurt van station Wormerveer. Elke AED levert een bijdrage om de overlevingskans bij een hartstilstand van een reanimatie slachtoffer te vergrootten.

Alleen het plaatsen van een AED op station Wormerveer is niet voldoende. Daarom bieden wij als leverancier gratis reanimatie cursussen aan op 12 stations. Wil je leren reanimeren en burgerhulpverlener worden, dit is je kans!

Joeri Kaan, stations manager:

Ik heb begrepen dat er altijd behoefte is aan burgerhulpverleners. Daarom ben ik blij om te zien dat inwoners van Wormerveer zich vandaag hier op het station inzetten en aan de reanimatiecursus deelnemen.

Waarom is een AED zo belangrijk?

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal. Als er binnen deze tijd 112 wordt gebeld, de reanimatie wordt gestart en een AED wordt aangesloten is de overlevingskans het grootst. Door een AED op station Wormerveer te plaatsen vergrootten we de cirkel van beschikbare AED’s.
Deze AED is 24/7 bereikbaar om door de burgerhulpverleners ingezet te worden.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer AED’s aangemeld in het burgerhulpverleningsnetwerk, inmiddels al meer dan 23.500 defibrillatoren. Echter zijn er nog gebieden in Nederland waar nog een AED mist. Daarom start ProRail en NS vandaag in Wormerveer met het plaatsen van de eerste AED op het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *