AED’s Geldermalsen

AED’s Geldermalsen

Vrijdag 9 maart vond de officiële overdracht plaats van twee AED’s in Geldermalsen. Namens de Rotary Club Geldermalsen waren mevrouw Margretha van Riemsdijk en voorzitter de heer Derk van den Haak aanwezig om aan het Rode Kruis Betuwe Gaerde de nieuwe AED’s te overhandigen.

Het benodigde geld hiervoor had de Rotaryclub verworven via een speciale Kerstactie. De nieuwe levensreddende apparaten hangen bij Schenkerij de Beurs aan de Markt 14 en aan de buitenzijde bij kapper Nout, Geldersestraat 52.
De Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Als de AED nodig is dient men 112 te bellen, dan wordt er een oproep verstuurd naar de hulpverleners.
Zij ontvangen de code om de buitenkast te openen en de AED mee te nemen voor een reanimatie. Rode Kruis Betuwe Gaerde, middels de ontvanger de heer Teun Looman is erg blij met de donatie van de Rotary Club zodat er voor de bewoners en passanten in het centrum van Geldermalsen altijd een AED paraat is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.