Stichting WensAmbulance Utrecht krijgt een nieuwe AED

Stichting WensAmbulance Utrecht krijgt een nieuwe AED

AED WensAmbulance Utrecht

Een AED mag niet ontbreken op de WensAmbulance Utrecht. Omdat deze bij een onderhoudsbeurt aan vervanging toe bleek te zijn, hebben wij een nieuwe gesponsord.

Materialen die de medische begeleiders en chauffeurs gebruiken tijdens een Wens moeten gekeud, schoon, steriel en veilig zijn. De AED is daarop geen uitzondering en was toe aan vervanging.

WensAmbulance Utrecht houdt regelmatig een grote controle ronde in hun systemen, de AED kwam naar voren voor een onderhoudsbeurt. Omdat wij o.a. leverancier zijn van Defensie, de overheid en de Nederlandse Spoorwegen, voor AED’s, benodigdheden en onderhoud, kwamen zij bij ons terecht.

Sabine van Stichting WensAmbulance Utrecht en Willeke, directeur van FUEGO hebben contact gehad over een inruil-AED. Vorige week kwamen Sabine en Hans naar ons kantoor. Met een kopje koffie vertelde zij de geschiedenis van Stichting WensAmbulance Utrecht.

Willeke vond hun verhaal zo bijzonder, en heeft besloten geen inruil-AED maar een hele nieuwe AED te doneren aan Stichting WensAmbulance Utrecht. Compleet met tas en accessoires.

Waarom is het belangrijk een AED te onderhouden?

Tijdens een hartstilstand kan de AED bij de reanimatie het verschil maken. Daarom wordt een AED ook wel een levensreddend apparaat genoemd. Zoals elk apparaat heeft een AED onderhoud nodig, de meeste AED’s voeren een zelftest uit. De meest moderne AED kan de eigenaar zelfs online op de hoogte stellen wanneer de AED toe is aan onderhoud!

Bij onderhoud moet je niet alleen denken aan de leeftijd van het apparaat, maar ook de batterij en elektroden. Deze hebben ook een levensduur. Niemand wilt tijdens een levensreddende handeling dat de AED ineens zegt “batterij leeg”. Of dat de plak laag van de electroden is uitgedroogd en niet op de huid van een reanimatie slachtoffer blijft plakken.

Daarom zijn wij erg blij dat we Stichting WensAmbulance Utrecht een nieuwe AED kunnen schenken. Hopelijk is het apparaat niet nodig, maar de ambulance is hartveilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *