Reanimatieonderwijs op school

Reanimatieonderwijs op school

De Hartstichting stimuleert reanimatieonderwijs op school. Zij bieden middelbare scholen een uitgebreid lesprogramma aan. In de lessen leren jongeren reanimeren en een AED bedienen.

Fuego BV is de uitvoerende partij voor de Hartstichting van dit mooie project.

“Reanimatieonderwijs op School”

Deelnemende scholen aan het ROOS-project

Waarom leren reanimeren op school?

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans op overleven.

Daarom is het van groot belang dat ook jongeren een hartstilstand kunnen herkennen en leren reanimeren. Vanaf 14 jaar zijn jongeren fysiek en mentaal in staat om te reanimeren en een AED te gebruiken. De Hartstichting stimuleert daarom reanimatielessen op de middelbare school.

Meer informatie over het project

Wat is de 6-Minutenles?

Door het volgen van de 6-Minutenles van de Hartstichting leren jongeren in 2 tot 4 lesuren wat ze moeten doen bij een hartstilstand. Ze leren borstcompressies toepassen, mond-op-mondbeademing geven en een AED bedienen. Zo zijn ze goed voorbereid en weten ze hoe ze in actie moeten komen als ze echt iemand zien die een hartstilstand heeft.

Meld je school aan voor Reanimatie onderwijs op School

Serious game “HELD”

De bewoners van Heldsinki hebben je nodig! De laatste tijd liggen veel mensen op straat. Kun jij ze helpen? Kun jij de 11 reanimatie handelingen vinden in de game? Haal jij grote faam door alle media berichten te unlocken? Ben jij een echte held?

“HELD” is een serious game waarbij je de theorie van het reanimeren leert. Met ieder nieuw scenario ontgrendel je nieuwe handelingen en vaardigheden. En wie weet red je zelfs een beroemdheid van Heldsinki!

We wensen je veel plezier met het spelen van de game!

Download on the App StoreDownload from Google Play