Wereld Hart Dag: met nieuwe AED’s naar een hartveilig Lunetten

Wereld Hart Dag: met nieuwe AED’s naar een hartveilig Lunetten

nieuwe AED voor een hartveilig Lunetten

Gisteren op Wereld Hart Dag openen wij samen met het Diakonessenhuis de nieuwe AED bij DVSU Forza Friends. Zo zorgen wij voor een hartveilig Lunetten.

Het Diakonessenhuis en de samenwerkende bewonersinitiatieven in Lunetten willen voldoende AED’s beschikbaar maken voor een hartveilige wijk.

Vandaag op Wereld Hart Dag plaatsen we de eerste AED bij DVSU Forza Friends geplaatst. Dit is de eerste plaatsing van de 70 AED’s die Het Diakonessenhuis schenkt aan de stad.
Zo zal de hartveiligheid in de wijken een groter bereik krijgen. De gemeente Utrecht steunt dit initiatief van harte!

De bewoners van Lunetten zijn erg betrokken en actief in hun wijk. Het is dus geen toeval dat juist hier de eerste negen extra AED’s komen. Daarmee is het AED-netwerk in deze wijk dekkend.

Het draagvlak voor dit plan is breed. Als samenwerkende bewonersinitiatieven willen we laten zien wat zo’n samenwerking op kan leveren: een Hartveilig Lunetten, waar we met actieve en betrokken bewoners ons best doen om er voor elkaar te zijn!

Cees van den Brink namens de samenwerkende bewonersinitiatieven in Lunetten

180 jaar hart voor Utrecht

John Taks, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis laat weten dat zij de gezondheid en preventie van hun mooie stad Utrecht erg belangrijk vinden. Daarom willen zij zorgen voor 70 extra AED’s die wij als leverancier gaan leveren.

De AED’s zullen strategisch worden geplaatst, zodat het AED-netwerk over de wijken groter en dekkend zal zijn. Het AED-netwerk werkt het beste met betrokken burgers en actieve bewonersorganisaties. Daarom gaan wij samen met Het Diakonessenhuis een samenwerking aan om de beste locaties te bepalen.

Trainingen HartslagUtrecht

Het plaatsen van AED’s voor een hartveilig alleen is het halve werk, goed opgeleide burgerhulpverleners is de tweede helft van een sterk dekkend netwerk. Wanneer bij een melding van 112 duidelijk is dat het om een reanimatie gaat en een AED nodig is, worden deze burgerhulpverleners automatisch opgeroepen die in de buurt van het slachtoffer zijn.
De burgerhulpverleners zijn vaak sneller dan de ambulance ter plaatse. Zeker als er een AED aanwezig is, zal de overlevingskans voor het slachtoffer groter worden.

De 70 AED’s die geplaatst gaan worden zijn de LIFEPAK CR2 AED, deze AED voldoet aan de laatste richtlijnen en begeleid de burgerhulpverlener volledig in de reanimatie.

HartslagUtrecht verzorgt de reanimatieopleidingen voor de burgers die burgerhulpverlener willen worden. En wie weet kunnen ze het leven van een buurtbewoner redden!

Naar een dekkend AED-netwerk voor een hartveilig Lunetten

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Als binnen 6 minuten de reanimatie wordt gestart en een AED wordt aangesloten is de overlevingskans het grootst.

Daarvoor moet er binnen een straal van 500 meter een AED beschikbaar zijn om het AED-netwerk dekkend te maken. Omdat dit nog niet het geval is in Utrecht gaan wij als leverancier en Het Diakonessenhuis, Lunetten hartveilig maken.

Wij zijn erg trots dat we vandaag op Wereld Hart Dag de eerste AED bij DVSU Forza Friends in Lunetten hebben mogen openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *