Zestien AED’s in gemeente Landerd vernieuwd

Zestien AED’s in gemeente Landerd vernieuwd

Zestien AED’s in gemeente Landerd vernieuwd

Sinds 8 oktober zijn er zestien AED’s in gemeente Landerd vernieuwd. Alle AED’s van de gemeente zijn vervangen voor de splinternieuwe LIFEPAK-CR2 AED.

Jan Albers (Schaijk en Reek) en Wim van Haandel (Zeeland) controleren sinds 2008 de AED’s grondig en worden voorzien van onderhoud als dit nodig is. Met een van de controles zagen zij dat de zestien AED’s in gemeente Landerd toe zijn om vernieuwd te worden.

Ook als een AED wordt ingezet bij een reanimatie, zorgen Jan en Wim dat deze weer snel paraat is voor een eventuele nieuwe reanimatie. Het is namelijk heel belangrijk dat na een reanimatie de AED nieuwe electroden en batterij krijgt, anders kun je deze niet gebruiken.

Daarnaast is het advies een AED na ongeveer 10 jaar te vervangen voor een nieuwe AED. De software kan dan niet meer up-to-date zijn en, zoals elk ander elektrisch apparaat, slijt ook een AED.

Nieuwe AED’s voor gemeente Landerd

Eind 2019 hadden wij de eerste gesprekken met Jan en Wim van Gemeente Landerd voor het vervangen van hun huidige AED’s. Door Corona is het project voor het vervangen van de AED’s vertraagd. Maar begin dit jaar hebben we de draad weer opgepakt.

Saskia Borman en Renee Gottmer van FUEGO BV hebben met Jan en Wim uitgebreid gekeken welke AED het beste bij hun gemeente past en zijn op de LIFEPAK CR2 AED uitgekomen.

Agelopen vrijdag 8 oktober 2021 was het zover! Wij hebben de 16 nieuwe AED’s bij gemeente Landerd afgeleverd. Saskia Borman en Renee Gottmer van FUEGO BV hebben de AED’s overgedragen aan Jan en Wim. Zij hebben inmiddels alle oude AED’s vervangen voor de nieuwe AED’s.

Locatie AED’s voor een Hartveilige buurt

Jan Albers

Inmiddels hebben Jan en Wim ook gesprekken met gemeente Uden, gemeente Landerd, Stichting Hartveilig Veghel en Stichting Uden Hartveilig voor een complete hartveilige omgeving.

In 2022 gaan zij samen kijken wat de beste locaties voor de AED’s zijn om de buurt hartveilig te maken. Als een AED een nieuwe locatie krijgt, wordt dit uiteraard een de buurt bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *