Serious Game “HELD”
In het reanimatie spel HELD leren middelbare scholieren op spelende wijs de theorie van reanimeren. Elk level is een uniek scenario waarbij zij verschillende levensreddende handelingen kunnen oefenen.
Zo leren de jongeren wat de juiste stappen zijn voor een succesvolle reanimatie.
Serious Game “HELD” heeft in 2016 de eerste prijs gewonnen in de ‘European Serious Game Awards’ in de categorie ‘Academic’.
Download in de AppStoreDownload in GooglePlayReanimatie spel
Serious Game “HELD” is in samenwerking met De Hartstichting en het Gamelab van TU-Delft ontwikkeld. Een serious game is een spel met als doel om spelers iets te leren, in dit geval hoe je moet reanimeren.
Het reanimatie spel “HELD” is ontwikkeld voor het Reanimatie Onderwijs op School (ROOS) project, de game is onderdeel van de 6-minuten les. Maar iedereen die interesse heeft op de theoretische vaardigheden van reanimeren te leren, is deze gratis te downloaden in de AppStore en PlayStore.
Het voornaamste doel van het spel is dat jongeren een reanimatie slachtoffer leren te herkennen en weten in welke volgorde zij moeten handelen.
Actieve spelbeleving
Jongeren kunnen het spel op een smartphone of tablet installeren en op een uitdagende, betrokken manier de theorie van reanimeren leren.
Het spel begint met een korte introductie en tutorial. Daarna leer je spelende wijs de volgorde van handelen bij een reanimatie. Na elk level wordt een overzicht weergegeven wat goed is gegaan en waar je jezelf in kan verbeteren.
Het reanimatie spel “HELD” bestaat uit tientallen
verschillende scenario’s met verzamelitems en een quiz waar je je kennis kan
testen.
Na het reanimatie spel “HELD” de praktijk
Reanimeren leer je vooral door te doen, na het spelen van het spel volgen jongeren de 6-minutenles van hun leraren. Hierin leren ze de praktijkhandelingen en aan het eind kunnen zij een reanimatie-certificaat verdienen.
Het spel kan ook na afloop van de les gespeeld worden, om de theoretische vaardigheden te blijven herhalen.
Lees meer over Reanimatie Onderwijs op SchoolWaarom leren reanimeren op school?
De meeste hartstilstanden vinden plaats in een thuis
situatie, daardoor is het een reële situatie dat jongeren hiermee te maken
kunnen krijgen.
Hoe sneller zij kunnen handelen in deze situatie, hoe
groter de kans op overleven.
Daarom is het zo belangrijk dat jongeren leren reanimeren en een AED kunnen gebruiken. De lessen op school worden door hun eigen leraren gegeven, zo kunnen de leerlingen in een veilige en vertrouwde omgeving deze handelingen leren.