AED station Gilze-Rijen met gratis reanimatie cursus

AED station Gilze-Rijen met gratis reanimatie cursus

AED station Gilze-Rijen

Vandaag is het zover, station Gilze-Rijen krijgt als eerste station van Noord Brabant haar AED. Wij zijn er als leverancier uiteraard ook weer bij met aaneensluitend een gratis reanimatie cursus.

Vandaag, vrijdag 8 oktober 2021 krijgt station Gilze-Rijen haar AED. Daarmee zijn we weer een stap verder bij het plaatsen van de 715 nieuwe AED’s bij de stations van ProRail door het hele land.
Door het aanbod van AED’s uit te breiden van 50 stations naar alle stations, willen ProRail en NS een bijdrage leveren aan een landelijk dekkend AED-netwerk. En zo de overlevingskans van mensen die op of rondom stations een hartstilstand krijgen vergroten.

Tot vandaag was er nog geen automatische externe defibrillator (AED) in de buurt van station Gilze-Rijen. Elke AED levert een bijdrage om de overlevingskans bij een hartstilstand van een reanimatie slachtoffer te vergrootten.

Alleen het plaatsen van een AED op station Wormerveer is niet voldoende. Daarom bieden wij als leverancier gratis reanimatie cursussen aan op 12 stations. Wil je leren reanimeren en burgerhulpverlener worden, dit is je kans!

Nieuwe slimme AED op station Gilze-Rijen

De AED’s die op de stations worden geplaatst is de BeneHeart C1A AED van Mindray. Deze slimme AED is in staat de hulpverlener te helpen tijdens de reanimatie.
Door de unieke software ResQNav is de AED in staat om te lezen of de hulpverlener ervaren is in het bedienen van de AED. Of dat de hulpverlener extra stem instructies nodig heeft.

Zo kan iedereen de AED gebruiken en zal de AED goede ondersteuning bieden.

Gilze-Rijen een stuk hartveiliger

Met het plaatsen van de nieuwe AED op station Gilze-Rijen en de 10 nieuw getrainde burgerhulpverleners zijn we weer een stap dichter bij ons doel om de stations een stuk hartveiliger te maken.

Wil je jouw buurt ook hartveilig maken? Dit kan ook samen met je buurtgenoten door samen een AED in te zamelen. De stichting Hart voor de Buurt is altijd bereid om naar een passende oplossing te kijken en helpt mee om jouw buurt hartveilig te krijgen.

Volgende halte: provincie Friesland, station Sneek

Na een succesvolle opening van de nieuwe AED op station Gilze-Rijen. Is de volgende halte provincie Friesland station Sneek. De AED voor station Sneek zal volgende week vrijdag 15 oktober worden geplaatst.
Dus als je on de buurt bent, kom gerust kijken.

Wil je leren reanimeren en de AED op het station leren te gebruiken? Onze instructeur gaat ook weer mee om een reanimatietraining te geven. Vergeet je niet in te schrijven voor deze gratis training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *