Feestelijke opening: Eerste AED station Culemborg

Feestelijke opening: Eerste AED station Culemborg

Wat een SUPER dag is het vandaag!! De eerste twee AED’s zijn op Station Culemborg geplaats en ook de reanimatiecursus in de buitenlucht was een succes!!

En…. Culemborg is weer een stuk hartveiliger geworden! Daarmee is het AED-netwerk is ook weer een stuk groter geworden. Wij zijn er trots op als leverancier ProRail en NS te uit te rusten van AED’s en AED kasten en zo hun missie om 715 stations hartveilig te maken.

Het plaatsen van een AED alleen is niet voldoende, je hebt ook burgerhulpverleners nodig die weten hoe zij moeten reanimeren en een AED kunnen gebruiken. Daarom bieden wij in alle 12 provincies op 12 verschillende stations een gratis reanimatie training aan voor 15 cursisten die zich inschrijven.

Minimaal één AED per station

Ons gezamenlijk doel met ProRail is om over 9 maanden alle trainstations uitgerust te hebben met een nieuwe AED. Dan zijn op alle stations in heel Nederland minimaal een AED 24/7 direct beschikbaar om te worden ingezet tijdens een reanimatie.

Iedere minuut telt!

Door binnen 6 minuten de reanimatie te starten, 112 te bellen en een AED aan te sluiten, is de overlevingskans het grootst.

Rik Sengers van NS maakte mee dat een reiziger onwel werd op station Eindhoven Centraal. “Toen ik de melding kreeg, ben ik zo snel mogelijk in actie gekomen. Onderweg naar het slachtoffer heb ik de AED meteen meegenomen. Collega’s van mij waren al gestart met de reanimatie. Vervolgens sloten we de AED aan. Gelukkig konden de ambulancebroeders het slachtoffer met hartslag naar het ziekenhuis brengen.”

Om in geval van nood zo snel mogelijk te kunnen handelen, zijn de AED’s straks te gebruiken door medewerkers van ProRail en NS én door burgerhulpverleners die via HartslagNu worden opgeroepen bij een reanimatie.

Woon of werk je in de buurt van een treinstation en wil je ook worden opgeleid tot Burgerhulpverlener? Meld je aan voor een gratis reanimatiecursus op een van de 12 stations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *